پیش گفتار:

کارخانجات بتن آماده به عنوان رکنی اساسی در تولید یکی از مصالح اصلی صنعت ساختمان که همان بتن با کیفیت است؛ نقشی اساسی در چرخه و تضمین کیفیت این صنعت ایفا می کنند. باید در نظر داشت که بتن جزو مصالح بسیار حساس و متغیر در علم مهندسی عمران محسوب می شود که به دلیل دارا بودن مزیت فرم پذیری، می تواند تقریبا در همه اعضا و جزئیات مربوط به ساختمان ها، راهسازی ها، محوطه سازی ها،سازه های آبی و کاربرد های بسیار زیاد دیگری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین قیمت تمام شده این محصول و سهولت دسترسی و وفور واحد های تولیدی، خصوصیات مکانیکی منحصر به فردی نظیر ظرفیت بالای باربری، دوام، سهولت و وجود متخصصین مربوطه و آزمایشات متعدد طراحی شده برای تضمین کیفیت، این محصول را به گزینه ای آسان و مناسب برای انتخاب جهت مصالح اصلی ساخت نموده است. از این رو، استقبال دست اندرکاران صنعت ساختمان و متخصصان عرصه مهندسی عمران، از این ماده ارزشمند همواره، چشمگیر و شایان ذکر بوده است. علیرغم تمامی مزایای ذکر شده، بتن ماده ای حساس نسبت به مصالح اولیه، شرایط و شیوه ساخت، نحوه حمل و اجرا و همینطور طریقه عمل آوری و نگهداری است و باید برای هر یک از این پارامتر ها، تمهیدات کنترلی اندیشید تا بتوان بصورت نسبی از حصول کیفیت محصول خروجی نهایی مطمئن بود. این امر مستلزم اولا تسلط بالا بر علم بتن و نیز عوامل اختصاصی در شرایط پروژه های بتنی است که باید در پیش از تولید بتن و حتی قبل از انتخاب مصالح مورد توجه قرار گیرند

سخن نویسندگان:

با توجه به رشد روز افزون صنعت ساختمان در کشور در سال های اخیر، پیشرفت ها و گسترش های زیادی نیز در زیر ساخت های این صنعت به وجود آمده است. در زمینه تولید بتن استاندارد های مختلفی برای تضمین کیفیت طراحی و تعیین شده اند. علاوه بر این، به علت تعدد واحد های تولیدی بتن ، رقابت در این عرصه به شدت افزایش پیدا کرده است. لزوم تامین حدود استاندارد و مطرح شدن در عرصه رقابت کارخانجات بتن آماده را ملزم به ارائه محصول با کیفیت پیوسته و ممتاز نموده تا اولا محصول ارائه شده همواره کیفیت تایید شده ای داشته باشد و ثانیا با ایجاد تصویری مطمئن از محصولات خود در بازار پر رقابت حاضر باعث جلب نظر مشتریان شود و در نتیجه، سودآوری مدر نظر را ایفا نماید. بنابر این دلایل حضور و اعمال نظر واحد مدیریت کیفیت که به نوعی از سطح کنترل کیفیت فراتر رفته و باعث ایجاد یکپارچگی در واحد های مختلف یک کارخانه بتن آماده در راستای ارائه مداوم محصولاتی با کیفیت بالا می شود ضروریست. مدیریت کیفیت به عنوان یک واحد گسترده شده در تمامی واحد های مجموعه کارخانه بتن آماده به پایش فرآیند ها، کیفیت و کمیت ورودی و خروجی آن واحد نظارت دارد و سعی در اصلاح، یکپارچه سازی و ثبت و مستندسازی تجربیات و نتایج تغییرات این واحد ها برای ارائه بیشترین بازدهی ممکن را دارد. لذا بررسی و لزوم اعمال نظرات مدیریت کیفیت بر اساس این پایش مستمر، نکته ای کلیدی در تضمین استمرار در تولید خواهد بود که در این کتاب به این پرداخت شده است. نظر به تجربه نویسندگان در حوزه مدیریت کارخانه بتن آماده که طی سال ها حضور در سمت مشاور و مدیریت های موفق در این صنعت و بهره گیری دانش از گروه های علمی و اساتید دانشگاه و متخصصان بتن این کتاب بصورت مجموعه ای از تجربیات مستند سازی از پایش پیوسته و عملکرد ها و تصمیمات مدیریت کیفیت مبتنی بر این پایش مستمر تنظیم شده است. پارامتر های مورد مطالعه در این کتاب شامل شاخص های کیفیت بتن ،عوامل موثر بر شاخص های کیفیت، سیستم مدیریت کیفیت و تاثیر سیستم مدیریت کیفیت بر بتن آماده می باشد.

امید می رود انتشار این کتاب برای گسترش اطلاعات و افزایش دانش فنی مهندسین، دانشجویان و دست اندرکاران صنعت بتن آماده در کشور مفید باشد. با تمامی کوششی که در تدوین نگارش این کتاب صورت گرفته است اما مطلب عاری از لغزش و کاستی نیست. در خاتمه ازهمکاری ارزشمند همه سروران که حامی معنوی نویسندگان در نشر این کتاب بوده اند، نهایت سپاس گزاری و قدردانی را به عمل می آوریم.